Шефът на Макларън Мартин Уитмарш даде сериозна задача пред двамата си пилоти Дженсън Бътън и Серхио Перес в оставащите 6 старта. Всеки от тях ще трябва неизменно да се бори за място в топ 10 оттук до края на сезона във Формула 1.

След като през изминалото десетилетие британският тим се утвърди като един от лидерите в шампионата, 2013 година се оказа доста тежка и „сребърните стрели“ са далеч от обичайното си високо ниво. До този момент нито един от състезателите им не е успял да се добере на място във финален подиум, което накара Уитмарш да поиска от Бътън и Перес да се борят за подобряване мястото на тима в класирането при конструкторите.

„Влизаме в тези финални състезания с идеята да затвърдим позицията си при конструкторите“, каза босът на Макларън. „Тъй като подобрение в това отношение за жалост изглежда невъзможно, е важно двамата ни пилоти постоянно да финишират в топ 10 оттук до края. Така ще увеличим дистанцията между нас и най-близките ни преследвачи. Постигнахме това в Сингапур и ще очакваме подобно представяне до последния старт.“

„Това не е най-приятната задача за един отбор, който е свикнал да се наслаждава на победи, но е апел към концентрация и отдаденост в тази важна част от сезона“, додаде Уитмарш.