Ръководството на Макларън не успя да вземе решение относно пилотския състав на тима във Формула 1 за следващия сезон. От „сребърните стрели“ уточниха, че такова няма да бъде взето преди края на декември.

Все повече и повече информации сочат, че вече бившия пилот на Ферари Фернандо Алонсо за втори път в кариерата си ще стане част от Макларън, където по-рано прекара само един сезон. Това ще бъде за сметка на някого измежду настоящите пилоти Дженсън Бътън и дебютанта Кевин Магнусен, като най-вероятно опитният британец ще е този, който ще загуби мястото си.

22-годишният датчанин показа качества и може да бъде добра алтернатива в дългосрочен план за разлика от 12 години по-възрастния Бътън.

В същото време обаче световният шампион от 2009 година завърши със 71 точки пред Магнусен, а именно неговата постоянна форма позволи на Макларън да изпревари Форс Индия в класирането при конструкторите, което донесе десетки милиони на отбора.

„Не знам кога ще разберем какво се случва“, коментира Бътън. „Според мен за всички е по-добре това да стане по-рано. Тук съм с Кевин и двамата прекарахме последните дни заедно, като проведохме интересни разговори. Каквото и да решат, е по-добре да го научим възможно най-скоро“, допълни той.