Отборът на Макларън във Формула 1 изрази готовност да помогне на своя партньор Хонда в името на по-бързия прогрес по отношение двигателите на болидите. Действията са инспирирани изцяло от слабото за тима Гран При на Канада.

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън разкриха своето раздразнение след старта, макар по-късно да се опитаха да потушат нещата с размяна на забавни послания в социалните мрежи. Нито един от двамата бивши световни шампиони не можа да завърши състезанието, като испанецът все още търси първата си точка след завръщането в британския тим. Ходът с постовете в „Туитър“ бе предприет именно за да се избегне публичното сочене на пръст към Хонда, който от тази година осигурява двигателите за болидите.

„Хонда наистина изслушва нашите препоръки“, коментира състезателният директор Ерик Булие. „Всеки ден провеждаме дискусии. Не искам да издавам нищо, но има начин да ускорим развитието си и трябва да поемем по този път“, допълни французинът.

„Разбира се, най-лесното е да обвиниш партньора си, но ние като сътрудници искаме да бъдем позитивни. Трябва да помогнем на Хонда. Ако трябва да бъдем честни, те избраха да се върнат във Формула 1 преди две години, а да бъдеш тук не е лесно“, добави Булие.