Принципалът на МакЛарън Мартин Уитмарш заяви, че е много вероятно да има промени в дизайна на болидите, които ще засегнат преди всичко предната им част. Шефът на „сребърните стрели“ каза, че е много вериятно отборът да премине към варианта с по-високите носове на автомобилите, който бе изпробван на тестовете в Муджело.

Новият нос на болидите е много по-висок в предната си част, отколкото бе в първоначалният дизайн. Уитмарш призна, че отборът ще се състезава с новите настройки в Гран При на Испания на пистата в Барселона през този уикенд. „Има разумна възможност да изпробваме този вариант в неделя, така че нашите пилоти за първи път ще го тестват истински“, каза британецът. „На „Муждело“ получихме достатъчно данни, сега трябва да ги подготвим и да ги вкараме в употреба на трасето.“

„По принцип всеки търси по-ниско съпротивление и по-силно притискане на колата към асфалта, но знаем, че в днешни дни постепенните промени се провеждат умерено. С по-високия нос успяваме да контролираме по-добре въздушният поток, което се отразява на цялостната работа на колата. Днес в много критична част на колата трябва да търсиш минимални подобрения. Има доста забрани за задната част на болида, така че можем да търсим подобрения в контрола на потока преди достигането му до тази част на колата, отколкото да се съсредоточим единствено върху задната част“, обясни Уитмарш.