Изпълнителният директор на МакЛарън Мартин Уитмарш вярва, че Люис Хамилтън става все по-зрял с напредването на шампионата във Формула 1. Британецът е лидер във временното класиране, шест състезания преди края, като завърши втори на последното Гран При на Европа.

Хамилтън, който призна, че е бил на път да не стартира изобщо във Валенсия по здравословни причини, има шест точки преднина в генералното подреждане пред Фелипе Маса. Бразилецът спечели състезанието в Испания и има вече 64 точки.

Мартин Уитмарш обясни, че именно начинът, по който Хамилтън завоюва второто място, без да поема много рискове, за да вземе сигурни точки, само показва неговото личностно израстване.

„Мисля, че ние всички се учим. Люис се учи, възмъжава,” заяви босът на „сребърните стрели”. „Той вече бе в битката за шампионската титла веднъж, и сега е в нова – сигурен съм, че ще се поучи и от тази, както го направи преди.”

„Всъщност, отборът не трябва да си приписва заслуги,” продължи Уитмарш.”Люис е интелигентен пилот, той се раздава напълно във всяко състезание. На него му харесва да е най-бърз във всяка сесия, но мисля, че вече е по-спокоен, по-уверен в способностите си, и осъзнава, че най-важно в крайна сметка е да стане шампион.”

Мартин Уитмарш разкри, че в отбора нито за момент не са се притеснявали, че Хамилтън няма да може да се състезава във Валенсия, но не са били сигурни точно в каква форма ще се намира той. „Тревожехме се само за това как ще се справи, но предвид обстоятелствата, той бе много добър,” добави Уитмарш.