Президентът на Ферари Лука ди Монтеземоло смята, че независимо от появата на Мерцедес във Формула 1, той си остава само един автопроизводител.

„Не бива да се сравняват Ферари с Мерцедес. Ние сме във Формула 1 от 61 години. Фабриката ни винаги е била базирана в Италия, докато немската е във Великобритания. Отначало те бяха партньори на МакЛарън, след това купиха Хонда и смело тръгнаха към Формула 1. Уважавам много Мерцедес, но те не са по същия начин въвлечени в този спорт, както ние”, сподели президентът на „черните кончета”.

Вчера Ферари представи официално новия си болид за сезона. Името на новия състезателен автомобил връща Ферари към традиционната първа буква, последвана от годината на създаване - F10. Миналата година името бе Ф60, защото Ферари празнуваше юбилей.

На представянето на новия болид присъстваше и новият пилот Фернандо Алонсо, който ще бъде партньор на Фелипе Маса. Бразилецът се завърна на пистата, след като се възстанови от тежката контузия в главата, получена в Гран при на Унгария миналата година.