Собственикът на Лотус Жерар Лопес заяви, че в края на 2014 година финансовите загуби на отбора са „само 700 хиляди паунда“.

Финансовата ситуация на тима се влоши значително през 2013 година, когато тогавашният им пилот Кими Райконен разкри, че не е получавал заплати. Освен това финландецът имаше договор, по силата на който Лотус му дължеше плащания в зависимост от броя точки, които постига във всеки старт.

През 2015 година отборът е доста по-подготвен, като има два основни спонсора, а загубата се дължи единствено на по-ниската премия за финалното им място при конструкторите (8-и през 2014-а сравнено с 4-ото място 12 месеца по-рано).

„Нашите партньори значително увеличиха бюджета ни. Също така преследваме още възможности за спонсорство, включително и една, където сме много близо до сделка. Казано така, през 2014 година имаме изключителен баланс, който показва дефицит от 700 хиляди паунда. Това може би е най-силният финансов резултат от всички частни отбори във Формула 1. Ако успеем да се договорим дори само с един от потенциалните ни спонсори, няма да се много далеч от това да имаме балансиран бюджет“, каза Лопес.