Шефът на Лотус Ерик Булие призова своя пилот Ромен Грожан да се възползва по най-добрия начин от възможността, която другият сезон открива пред него с напускането на Кими Райконен.

До този момент известният с агресивния си стил французин определено оставаше в сянката на своя партньор, като изостава на почти 100 точки зад него в класирането при пилотите. В последните 5 старта Грожан обаче показа, че е готов да се бори с ветерана, като в три случая постигна по-добро време в квалификациите, а в два финишира и по-напред от него.

На въпрос към Булие дали след раздялата с Кими позицията на Грожан е станала по-сигурна, ръководителят отговори: „Не бих казал по-защитена, но му дава шанс да пристъпи напред.“

„Когато си млад пилот и се конкурираш с Кими и с неговите резултати, личност и харизма – добре е да пораснеш. Да направиш следващата крачка обаче още по-трудно, така че сега Кими дава идеална възможност на Ромен да ни покаже какво умее.“

„Всичко зависи от него. Той свърши добра работа в последните четири старта, никой не се оплаква от него и аз съм щастлив. Той трябва да продължи по същия начин и да надгражда“, завърши Булие.