Нов вътрешен се скандал се задава на хоризонта във Формула 1. След прословутото Гран При на Малайзия, което развали атмосферата в Ред Бул, днешният старт на пистата „Сахир“ е на път да направи същото и с пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Серхио Перес.

В заключителния етап на състезанието двамата за момент се оказаха един зад друг, като на два пъти болидите им осъществиха контакт. Това бе достатъчно да ядоса Бътън, който завърши на 10-о място, докато мексиканецът успя да си пробие път до 6-ата позиция.

„Състезавал съм се с много съотборници през годините и имах доста агресивен партньор в лицето на Люис Хамилтън, но не съм свикнал да карам по правата и в този момент моят съотборник да дойде и да започне да се блъска в мен, докато караме с по 300 км/ч“, недоволен бе британецът. „Имал съм своите трудни битки във Формула 1, но не и толкова мръсни.“

„Така се прави в картинга и е нормално да го надраснеш, но очевидно случаят с Чеко не е такъв. Скоро нещо сериозно ще се случи, така че той трябва да се укроти. Много е бърз и днес свърши страхотна работа, но част от нея бе абсолютно ненужна и се превръща в проблем при висока скорост.“

Перес се опита да тушира напрежението, като заяви, че може би наистина е прекалил в преследването на по-предна позиция. „Трябва да слушаш шефа“, каза Чеко, който само дни по-рано получи нареждане от шефа на „сребърните стрели“ Мартин Уитмарш да бъде по-агресивен на пътя. „Може би наистина днес битката между мен и Дженсън бе малко прекалена. Беше рисковано. Докоснахме се и аз загубих част от предното си крило, но съм щастливец, че не спуках гуми“, каза мексиканецът.