Световният шампион Люис Хамилтън от тима на Макларън - Мерцедес ще стартира от първата позиция в утрешния старт за Голямата награда на Сингапур на пистата "Марина Бей".

Английският пилот на "сребърните стрели" завъртя най-бърза обиколка за 1:47.891 минути. Младият германски пилот на Ред Бул Себастиан Фетел ще бъде до Хамилтън в първата редица на стартовата решетка, след като записа време 1:48.204 минути. Третата позиция е за пилота на Уилямс Нико Розберг, а втората редица допълва австралийския пилот на Ред Бул Марк Уебър. Пети остана бразилския пилот на Браун GP Рубенс Барикело, който обаче ще започне с пет места по-назад, тъй като смени скоростна кутия преди днешната квалификация.

Самият Барикело бе причината третата фаза на квалификацията да бъде прекратена малко по-рано, тъй като катастрофира на завой номер девет. Лидерът в шампионата при пилотите Дженсън Бътън не премина втората фаза на квалификацията и ще започне 12-ти. Миналогодишният победител Фернандо Алонсо от тима на Рено пък ще стартира на "Марина Бей" от петата позиция.