Легендата във Формула 1 Герхард Бергер смята, че Макс Верстапен и Шарл Льоклер са готови да се качат на трона на спорта, задминавайки Люис Хамилтън. В средите на Формула 1 неспирно се говори за бъдещето на спорта след предстоящото отказване на британския шесткратен шампион.

Все пак Бергер смята, че Верстапен и Льоклер имат вече нужните качества да станат хегемони по трасетата. „Да, ще е трудно за тях, но Хамилтън не е най-добрият пилот сега. Той се е отправил към титлата „най-добрият в историята”. Отказвам да го сравня със Сена, защото познавах Аиртон добре, но мога да кажа, че Хамилтън е първият пилот, за който може да се говори със същия трепет, както и за Сена”, коментира бившият пилот на МакЛарън и Ферари, който сега е шеф в сериите от DTM.

„Верстапен е по-агресивният и непредсказуемият между двамата с Льоклер. Той е аполитичен състезател и казва това, което иска достатъчно силно, за да го чуят всички. Той кара по същия начин. Льоклер, от своя страна, впечатлява със спокойствието си и устойчивостта, докато управлява болида. Те са различни, но са готови да надграждат и да бъдат шампиони”, призна Бергер.