Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниил Квят призна вината си за хаоса, който настъпи малко след старта на днешното Гран При на Русия. Въпреки това руснакът даде учудващо обяснение затова какво е предизвикало втория удар в задната част по Ферарито на Себастиан Фетел, което доведе и до отпадането на германеца.

Четирикратният световен шампион не бе никак щастлив от цялата случка, след като първо във втория завой, а после и в третия, вече с доста по-висока скорост, Квят го връхлетя в гръб.

„Много неща се случиха при старта. Опитах да натисна спирачката преди първия контакт, но тя не заработи както трябва и така го ударих“, разказа младокът на Ред Бул. „При втория удар не можех да видя какво се случва пред мен и нямаше как да реагирам.“

Телевизионните повторения на случката ясно показаха, че при втория сблъсък руснакът имаше много по-голям прозорец да реагира и сам ускори прекалено, което породи катастрофата.

„Цялата бъркотия се случи заради мен. Не се чувствам прекрасно от това, но понякога такива неща се случват във Формула 1. Извинявам се на всички, които се оказаха въвлечени. Лесно е да ме атакуват сега и смятам, че всички ще го сторят. Окей съм с това.“

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също се присъедини към упреците към Квят, като заяви, че стореното от него е провалило и състезанието на неговия партньор Даниел Рикиардо. „Нашето състезание тотално се провали още в първия завой. Даниил прецени грешно спирането си и удари Себ отзад, който пък завъртя Даниел. Очевидно Квят допусна грешка. Той знае какво се случи. Днес трябваше да спечелим солиден брой точки“, завърши Хорнер.