Последната свободна тренировка преди Гран При на Русия бе отменена в събота сутринта, след като поройният дъжд остави пистата в Сочи под вода.

Предвид постепенното подобрение на метеорологичните условия, организаторите потвърдиха, че квалификацията за 15-то състезание от календара на Формула 1 ще се проведе по предварителен план в 15:00 часа българско време. „Обновена програма бе оповестена, като следващата сесия, включваща квалификацията във Ф1, ще се проведе в първоначално насрочения час“, споделиха от Международната автомобилна федерация (ФИА) в свое изявление.

Третата и последна свободна тренировка бе насрочена за 12:00 часа българско време. „Докато условията на пистата се подобриха, все още времето в местната зона влияяе на летището и пътната мрежа. Точно заради това няма да има каране между сега и квалификацията, като очакваме дотогава местното летище да бъде отново отворено, така че нашият медицински хеликоптер да може да се завърне към работа и сесията да се проведе по план“, се казва още в съобщението на ФИА.