Пилотът на Ферари Кими Райконен не бе никак щастлив от 8-ото си място в Гран При на Сингапур и използва цветист език при изявите си пред медиите.

Финландецът направи рядко силна първа част в състезанието, като се движеше на 5-о място преди първите стопове в бокса. Тогава обаче Фелипе Маса (Уилямс) се оказа пред Ледения и оттук почнаха трудностите за него. Скандинавецът не успяваше да изпревари бразилеца, а после бе задминат и от Валтери Ботас.

„През по-голямата част от състезанието карах зад Уилямсите“, недоволстваше Райконен. „Основно бях зад Маса, но после и зад Ботас. Ние имахме малко повече скорост от тях, но когато не можеш да ги изпревариш и караш зад тях, това влияе много върху поведението на колата. В предишните стартове забелязахме, че когато се доближим, губим от притискателната сила в задната част и така унищожаваш гумите.“

„Така не можах да се приближа до по-бързите места. Просто си карах зад Уилямсите цяло състезание и си прее***ах гумите, което беше много разочароващо. Трудно е да ги изпревариш. На няколко пъти се доближих в по-бързите завои, но веднага губех сцепление“, допълни Райконен.