Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард смята, че през 2014 година може да видим края на 4-годишната абсолютна доминация на Ред Бул в най-комерсиалната автомобилна надпревара.

Шотландецът смята, че неговият бивш тим все пак ще бъде сред фаворитите за двете титли и през следващия сезон, но промените в правилника ще отворят вратички пред останалите.

„Ред Бул ще започне следващия сезон като фаворит“, прогнозира Култард. „Те се намират в своя пик. Имат стабилен мениджмънт, най-добрият дизайнер, много пари и четирикратен световен шампион.“

„Ферари, Макларън и Мерцедес все още не са на това ниво. Те също имат дълбоки джобове и с едни от най-големите промени в правилата, някой от тях ще получи шанс да излезе начело. И преди сме имали промени в регулациите относно двигателите, но нищо не е толкова драматично като преминаването към 1,6-литрови турбо двигатели. Някои фенове се опасяват, че Формула 1 може да се превърне в борба на ефикасност и да е прилича толкова на състезание. Аз си мисля, че отначало може да има проблеми с надеждността на болидите, поне докато тимовете свикнат с новите двигатели. След това те ще започнат да натискат все по-здраво“, допълни Култард.