Администраторите на фалиралия тим от Формула 1 Кейтъръм признаха, че не могат да набавят нужните финанси, за да покрият в пълен размер задълженията към всички кредитори.

През 2010 година три тима влязоха в „кралските гонки” заради обещанието да се въведе граница на разходите, каквато би могла да изравни силите. Сред въпросното трио беше и Лотус Рейсинг на Тони Фернандес. Заради правна битка с „Протон” – групировката, която всъщност притежава Лотус – през 2012 година бизнесменът върна наименованието „Кейтъръм” малко след като закупи „Кейтъръм Карс”.

В петте си сезона отборът не успя да запише нито едно точка, като дори смяната на двигателя от „Косуърт” на „Рен”. По средата на 2014-а година Фернандес продаде тима на мистериозен консорциум, включващ инвеститори от Швейцария и Блезкия изток. Само месеци по-късно стана ясно, че отборът е изпаднал администрация, което е последната стъпка преди обявяването на банкрут.

Благодарение събрани пари от феновете Кейтъръм довърши сезона и дори получи разрешение да участва в следващия сезон (макар и с колата от 2014-а) като опит да привлече потенциален собственик. През 2015-а обаче всички активи на Кейтъръм бяха разпродадени.

Въпреки този факт парите не стигнаха. „На неосигурените кредитори не беше платено, а по отношение на тях няма да има различно третиране”, обясниха от администриращата компания.

Един от най-големите губещи е Рено, на когото Кейтъръм дължи 6,2 милиона паунда. Тимът трябва да плати още 784 090 паунда на доставчика на гориво, 711, 134 на компютърния производител и 91 хиляди в полза отбора на Макларън.

Фалиралият Кейтъръм има над 300 кредитора, в това число и бивши служители, на които се дължи обща сума от 23 милиона паунда и които най-вероятно няма да видят нито пени.