Хейки Ковалайнен заяви, че започва сезона уверен, че ще може да се пребори за титлата тази година.

”Твърде рано е да се каже, но, да, надявам се”, заяви финландецът в официалния сайт на Формула 1. „Като пилот от Формула 1 трябва да започваш всеки сезон с мисълта, че ще станеш шампион, иначе няма смисъл да сме тук. Напълно вярвам, че ще успея да се преборя за титлата този път. Научих толкова много миналата година. Мисля, че израснах и като човек, и като пилот. Вече знам, че ако колата ми е добра имам всички шансове да спечеля", допълни още Ковалайнен.

Финландецът се присъедини към Макларън като съотборник на Люис Хамилтън, но не успя да пожъне успеха на британецът, който триумфира като шампион, докато Хейки завърши едва на седма позиция. Ковалайнен призна, че му е трябвало повече време да се адаптира към отбора, но сега се чувства доста по-подготвен.

„Мислех си, че започвам сезон 2008 с бодър дух и се чувствах много положително, но сега, когато погледна назад, очевидно не е било съвсем така. Сега обаче определено се чувствам по различен начин. Знам повече за отбора и как да работим заедно, за да постигаме най-добрите резултати", коментира още Ковалайнен.