Хейки Ковалайнен триумфира в Гран при на Унгария, което се проведе на писта „Хунгароринг”. Финландецът спечели първото си състезание във Формула 1.

Три обиколки преди финала, лидерът в надпревара пилотът на Ферари Фелипе Маса отпадна, заради повреда в двигателя на болида му.

В крайна сметка МакЛарън спечели първото място, благодарение на Ковалайнен, въпреки че Люис Хамилтън не успя да демонстрира класата, която показа в квалификациите.

Ковалайнен записа време от 1 час, 37 минути и 27:067 секунди на дългата 4381 метра писта в Будапеща.

Много добро състезание направи пилотът на Тойота Тимо Глок, който финишира втори, на третото място на подиума пък се изкачи световният шампион във Формула 1 от миналата година Кими Райконен.

Испанецът Фернандо Алонсо зае четвъртото място в Унгария, а след него остана бившият му съотборник в МакЛарън Люис Хамилтън, който тръгна от първото място на стартовата решетка, но загуби позицията си още в началото.

В подреждането при пилотите обаче лидер отново остава Люис Хамилтън с МакЛарън, който води с 5 точки на Кими Райконен, който има актив от 57 точки. След тях са Фелипе Маса с 54, Роберт Кубица с 49 и Хайдфелд с БМВ – 41 точки.

След надпреварата в Унгария лидер при конструкторите е тимът на Ферари със 111 точки, следван от МакЛарън със 100 и БМВ с 90 точки.