Новият пилот на Макларън Мерцедес Хейки Ковалайнен заяви, че в договора му със сребърните стрели е записано, че той ще бъде трениран по еднакъв начин с голямата звезда на тима Люис Хамилтън.

Финландецът също така поясни, че за разлика от предшественика си Фернандо Алонсо, ще работи в името на екипа и ще спори с Хамилтън единствено на пистата.

„Люис е великолепен пилот, той се бори за титлата през първия си сезон във Формула 1. Сигурен съм, че имам да наваксвам много, докато го настигна и трябва да създадем силна връзка в тима на Макларън.””, каза Ковалайнен по адрес на Хамилтън в интервю за БиБиСи.

„Всички в отбора много ми помогнаха и ме приветстваха топло. Мисля, че с Луис можем да се борим на пистата, но извън нея трябва да приемаме с усмивка това, което се случва на трасето.”

„Няма да имаме никакви проблеми. Едно от важните неща, които исках да наложа преди да подпиша договор с Макларън беше към нас да се отнасят по еднакъв начин.”

„Мисля, че в миналото, включително и тази година, Макларън третираше пилотите по един и същи начин и не мисля, че ще имам проблеми за това”, каза още Хейки Ковалайнен.