Пилотът на Катерам Камуй Кобаяши коментира темата с платените пилоти и мястото си в отбора, който има 0 точки в шампионата.

"Не съм особено притеснен за мястото си в отбора. Винаги има слухове, но всичко е много просто: с платени пилоти е много трудно отборът да стане 8-ми или 9-ти при конструкторите. Тези пилоти не могат да влязат във върхова форма, която е необходима за Формула 1. Те трябва да участват в тестове и тренировки, което може да помогне на отбора да получи допълнително финансиране, а този пилот - опит. В противен случай е доста голям риск", коментира Кобаяши.

Кобаяши, който е бивш пилот от младежката програма на Тойота е разочарован от тенденцията в последните години, когато местата на пилоти във Формула 1 се получават от пилоти, които имат спонсорска поддръжка.

"Ако се върнем десет години назад, само няколко отбора имаха пилоти със спонсори. Сега всеки използва тази практика. На отборите са нужни пари, а те се предлагат от пилотите. Това ме огорчава", допълни японецът.

Кобаяши се надява, че дългоочакваното обновяване на болида ще помогне на състава да се представи по-добре в борбата за точки.

"Ако успеем да спечелим поне 1 точка това ще е събитие за нас. Нещата не са само в парите, а в мотивацията. Трябва да запазим положителната настройка. Нямахме положителни резултати, тъй като нямахме високи амбиции. Новото ръководство иска да смени ситуацията, за да имаме прогрес. Те обещават новини за състезанието на Спа, а това дава поводи за оптимизъм", завърши пилотът.