Шампионът Кейси Стоунър спечели десетата си победа за сезона в кралския клас MotoGP от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Австралийският пилот на Репсол Хонда завърши състезанието във Валенсия с време 48:18.645 минути и изпревари с 0.015 секунди Бен Спийс от заводския отбор на Ямаха.

Стоунър, който спечели титлата си още през миналия месец в родна Австралия, водеше с близо десет секунди срещу преследвачите си в момент от състезанието, но три обиколки преди края загуби първото място от Спийс. Американският пилот от заводския отбор на Ямаха обаче мина от външната страна на последния завой, с което позволи на Соунър да изскочи на първо място от вътрешната линия.

"Сърцето ми се беше качило в гърлото. Стараех се да остана плътно зад него в последната обиколка и знаех, че ще получа шанс за изпреварване от вътрешната страна в завоя преди финалната права. Радвам се, че успях да спечеля", заяви 26-годишният Стоунър след състезанието.

Италианецът Андреа Довициозо с Хонда завърши на трето място във Валенсия, с което спечели и бронзовата купа от шампионата пред Дани Педроса. Втори е Хорхе Лоренсо.