Семейството на починалата вчера Мария де Вийота разкри, че смъртта на бившия тест пилот от Формула 1 се дължи на травми, получени при катастрофата от миналия сезон.

Миналия юли испанката претърпя жесток инцидент, докато правеше тестов пробег с болида на Марусия насред летището в Дъксфорд. Тя се сблъска с камион по поддръжката, заради което впоследствие загуби дясното си око.

Възстановяването на 33-годишната състезателка вървеше отлично и тя се канеше по-късно този месец да пусне на пазара своята автобиография, озаглавена „Животът е подарък“. В ранните часове на вчерашния ден обаче Де Вийота почина от естествена смърт, въпреки опитите на медицинските екипи да я спасят.

„Мария ни напусна в своя сън, около 6 часа сутринта, заради неврологични травми, които получи през юли 2012 година. Това ни бе съобщено от съдебния лекар“, гласи изявлението на нейните близки. „Мария си отиде, но ни остави завещание от искрена радост и надежда, което ще ни помогне да се справим в тези тежки моменти“, се казва още вътре.