Пилотът на Испания Рейсинг (HRT) Нараин Картикеян каза на Себастиан Фетел да не се държи като „бебе“, след като световният шампион във Формула 1 нарече индиеца „идиот“ заради сблъсъка помежду им по време на състезанието в Малайзия.

Фетел, който се бори за трета поредна титла при пилотите през този сезон, завърши 11-и и остана извън зоната на точките, след като се удари в пилота на испанския тим.

24-годишният германец, който заема 6-ото място във временното класиране и изостава със 17 точки от лидера Фернандо Алонсо посочи Картикеян като виновник за инцидента, докато босът на Ред Бул Кристиан Хорнер си позволи да, предположи, че индиецът е изпаднал в „умопомрачение“.

„Срамно е световният шампион да говори такива неща“, каза пилотът на HRT. “Това е наистина непрофесионално.”

„Той е пилот, който е постигнал наистина много и да си изкарва яда върху мен по такъв начин само защото му е било трудно, е най-малкото тъжно. Никой не очаква един професионалист и спорстсмен да се държи като бебе“, допълни индиецът.

Стюардите на състезанието решиха, че тъкмо Картикеян е предизвикал сблъсъка и го наказаха за препречване с добавяне на 20 секунди към времето му след края на Гран При на Малайзия. Въпреки това индиецът се оплака, че неговата версия за инцидента просто е била игнорирана. „На тях въобще не им пукаше за мен, защото мистър Фетел им каза Бог знае какво, когато отиде при тях“, каза още пилотът на испанския тим.