Здравословното състояние на бразилеца Фелипе Маса продължава да се подобрява, след като той претърпя тежка катастрофа по време на квалификациите от Формула 1 за Гран при на Унгария. Пилотът на Ферари вече прави първите си стъпки и се очаква още в сряда да бъде изписан от интензивното отделение на болницата в Будапеща.

Маса получи тежка фрактура на скулата в изключително странен инцидент на Хунгароринг. Парче от болида на Рубенс Баричело се откъсна и удари Маса в каската. Той загуби съзнание от удара с тежкия предмет и се блъсна в гумените ограждения на пистата, след което бе откаран незабавно в болница. Сега вече Маса е готов да се прехвърли в друга болница, която най-вероятно се намира във френската столица Париж.

"Всичко с Маса се развива изключително добре. Той ще остане в унгарската болница и през следващите няколко дни, а след това ще бъде откаран на друго място", съобщиха от Ферари. Според бащата на пилота това място се намира в Париж, където Маса ще бъде лекуван лично от известния ортопед Жерар Селан. В минали години той работи с Михаел Шумахер и бразилската футболна икона Роналдо.