Бившият механик на Ферари Найджъл Степни бе разпитван в продължение на три часа от италиански следователи по повод шпионския скандал, който разтресе Формула 1 в края на 2007-а година, съобщи италианската агенция АНСА.

Според следователя Джузепе Тибис, Степни е "сътрудничил и е обяснил изчерпателно обстоятелствата около скандала". Тибис разследва Степни за показване на строго секретни материали на Ферари пред техниците от Макларън.

Под наблюдение са и шефът на Макларън - Рон Денис, изпълнителният директор Мартин Уитмарш, изгоненият след скандала Майк Къглан и инженерът Пади Лоуи.

След разпита бившият служител на Ферари каза само, че е "много спокоен".

Степни бе отговорен за техническото развитие на италианския отбор, но през месец юли 2007-а година бе обвинен в споделяне на строго секретна информация с отбора на Макларън.

Механикът на Ферари бе уволнен от отбора, след като в дома на главния дизайнер на Макларън Майк Къглан беше намерено техническо досие за болидите на Ферари в размер на 780 страници.

Отборът на Макларън бе изхвърлен от подреждането при конструкторите и отнесе глоба от 100 милиона долара от Международния съвет по моторни спортове.

Впоследствие Степни заяви, че само е търсил възможности за работа, а от Макларън са използвали неправилно информацията.