Тест-пилотът на МакЛарън Педро де ла Роса бе разпитан от италианската прокуратура във връзка с разразилия се преди няколко месеца “шпионски скандал” във Формула 1. След разследването се оказа, че двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и Педро де ла Роса са си комуникирали с имейли, в които са си обменяли поверителна информация за състоянието на болидите на съперниците от Ферари.

Вчера тест-пилотът трябваше да даде показания пред прокурора, като въпросите бяха свързани предимно с тези електронни съобщения, които двамата са си обменяли.

На 9 октомври двукратният световен шампион Фернандо Алонсо бе привлечен като свидетел пред съда в италианския град Модена, където се наложи в продължение на два часа да дава показания във връзка със същия скандал.

Преди повече от месец във Формула 1 се разрази страхотен скандал, в следствие на който МакЛарън бе глобен със 100 милиона долара, а отборът бе лишен от всичките си точки в класирането при конструкторите.

Майк Коулман от щаба на МакЛарън е разполагал със 700 страници с технически документи принадлежащи на Ферари, които са му били предадени от инженера на „черните кончета” Найджъл Степни.

След разгласяването на случилото се в медиите, ръководството на МакЛарън продължи да отрича, че е знаело за наличието на тези документи, но по-късно бе доказано точно обратното, като част от доказателствата бяха SMS-и изпратени от телефона на Фернандо Алонсо.