Шефът на Ферари във Формула 1 – Матия Биното, се съгласи с колегите си от Ред Бул и заяви, че доставчикът на гуми „Пирели” трябва да оправи проблемите в дизайна на своето изделие.

Миналата седмица техническият съветник на „биковете” д-р Хелмут Марко изказа открито предположението си, че новият дизайн на гумите е направен изцяло в полза на Мерцедес, който в момента е единственият тим, който не изпитва проблеми с достигането и задържането на оптималните работни температури. „Много хора се оплакват, че не могат да уцелят правилния работен прозорец на гумите”, коментира Биното пред Rai. „Мисля, че цялостното шоу страда от това.”

„Този проблем трябва да бъде коригиран в името на доброто за Формула 1.”

Съгласно действащите в момента правила „Пирели” може да нанесе корекции по гумите за 2019-а само поради причини, касаещи безопасността. Дори и такива да бъдат приведени, пак трябва да има гласуване, в което 7 от 10-те отбора да подкрепят идеята.

От друга страна, шефът на Макларън Зак Браун не вижда проблеми с актуалния продукт. „Ние се чувстваме комфортно с гумите. Понякога и ние биваме изненадани, но мисля, че срещаме по-малко проблеми в разбирането им”, каза Браун.

В същото време шефът на „Пирели” – Марио Изола призна, че обмисля промяна, която обаче да влезе в сила за 2020 година. „Очевидно взимам под внимание всички коментари, които отборите направиха. Ясно е, че се нуждаем от активна работа, за да разширим работния прозорец. Разработваме нов дизайн за гумите през 2020-а и 2021-а година”, рече Изола.