Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че ръководството на Формула 1 трябва да помогне финансово на отборите, които са пред риск от фалит заради кризата с коронавируса. Вече девет старта от календара за този сезон бяха отложени или отменени, а все по-вероятно изглежда, че през 2020 година изобщо няма да има Формула 1, което ще е пагубно за някои от тимовете в най-популярното автомобилно състезание.

Според Хорнер собствениците на Формула 1 - Либърти Медия, ще трябва да се намесят в подкрепа на клубовете. "Това може да бъде огромен удар за спорта и Либърти ще трябва да се намесят. Това е техният бизнес, те трябва да решат как ще спасят тези отбори, защото се нуждаят от отбори, които да се състезават. Мисля, че Либърти ще направят всичко по силите си, за да могат всички десет отбора да се състезават през следващата година. За да предпазят бизнеса си, вярвам, че те ще платят нужното, за да спасят тези тимове", коментира Хорнер.

Към момента първият старт от Формула 1, който все още не е отложен, е Гран при на Франция, което трябва да се проведе на 28 юни край Марсилия. След като по-рано тази седмица президентът Еманюел Макрон обяви, че карантината в страната се удължава, изглежда почти сигурно, че и това състезание няма да се състои.