От Хонда заявиха, че в момента не се вижда сериозен купувач за отбора от Формула 1, което означава, че втората по-големина японска компания за автомобили ще има проблеми с продажбата на тима.

"Има различни оферти за отбора, но все още не се вижда сериозна оферта за тима", каза на пресконференция изпълнителния директор на Хонда Такео Фукуи. "Ние считаме, че процесът на продажба ще е труден", допълни той.

Хонда обяви отбора за продажба през декември, след като световната икономическа криза наложи оттегляне от стартовете на Формула 1.

Японският производител на автомобили направи опит да намери допълнителни спонсори за отбора, за да се постигат по-добри резултати във състезанията, но след като това не се случи тимът завърши девети през изминалия сезон във Формула 1.

От Хонда са отказали на Бърни Екълстоун предложение да помогне в продажбата на японския тим. Британският предприемач Ричард Брансън заяви в събота пред радио ВВС, че обича Формула 1 и би направил постъпки за спасяването на тима, ако определени условия бъдат изпълнени.