Нико Хюлкенберг постави най-добро време по време на предсезонните тестове на Формула 1 в сряда. Германският пилот на Форс Индия завъртя един тур на пистата в Каталуня за 1:25.286 минути, побеждавайки с малко над 7 стотни от секунда Кевин Магнусен от Рено. 

Хюлкенберг завъртя едва 37 обиколки по време на тренировката, която беше забавена за дълго време заради катастрофа на Рио Харианто. Именно това е причината пилотите да се задоволят с по-малко време на асфалта в сряда, като рекордьор този път беше Магнусен. 

Той записа 26 обиколки повече от победителя в сряда. Нико Розберг от Мерцедес даде трето най-добро време, а най-големият победител за деня се оказа Макларън. Британският пилот на тима Дженсън Бътън остана на пистата за 45 обиколки, а отборът очевидно е преодолял техническите затруднения от края на миналия сезон. 

Кими Райконен получи най-малко тестово време с четири обиколки, прекарвайки по-голямата част от деня в бокса на Ферари. Италианците все още не са обявили причината за това решение./БТА