Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенгберг сподели, че предвид променливите метеорологични условия в квалификацията преди Гран При на Великобритания четвъртото му място е повече от добър резултат.

Германецът продължава със солидните си изяви във Формула 1 и дори прословутото британско време не му попречи да си гарантира добра стратова позиция. Неговият съотборник Серхио Перес записа 7-а позиция, с което съботата на тима стана още по-добра.

„Времето ни помогна много и съм щастлив да бъда четвърти“, коментира Сутил. „В дни като този просто трябва да се надяваш, че ще си на точното място, с добър тайминг и мънчико късмет. Условията се меняха често и в третата част от квалификацията това бе най-бързото съхнене на писта, което съм виждал.“

„Имаше няколко мокри участъка по средата на сесията, но накрая трасето беше напълно сухо. Четвъртото място ни пасва идеално за утре, но е трудно да кажем как ще се представим в състезателни условия.“

„Определено бележим прогрес с баланса на колата заради настройките, които направихме снощи. Днес бе и по-малко ветровито, което също ни направи услуга“, завърши Хюлкенберг.