Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън пое пълна отговорност за незавидното си 6-о място в квалификацията преди Гран При на Великобритания.

Британецът беше лидер в третия заключителен етап, но в края получи инструкция от бокса сам да прецени дали има шанс да подобри постижението си или да се прибере. Хамилтън имаше шанс да завърши още една бърза обиколка, след като времето бе изтекло, но сам избра да се насочи към питлейна.

Това му струваше скъпо, като първо Себастиан Фетел даде нов най-добър резалтат, който след секунди бе подобрен от Нико Розберг. Впоследствие Дженсън Бътън, Адриан Сутил и Кевин Магнусен изместиха Люис до 6-ата позиция.

„Грешката беше моя“, каза той. „Не помня добре какво ми казаха. Каквото и да е било, то не повлия върху решението ми.“

„Британското време е такова. Имах много фенове днес и се извинявам, че ги подведох. Ще се опитам да направя каквото мога утре от мястото, на което съм. Според мен утре ще е сухо, но така или иначе ще дам всичко от себе си. Засега не виждам как ще спечеля, но ще дам каквото мога. Когато напускаш колата след такава квалификация е много трудно да бъдеш щастлив“, допълни Хамилтън.