Пилотът на МакЛарън Мерцедес Люис Хамилтън заяви, че ще бъде доволен да спечели и само една точка на пистата Фуджи в Япония, но ще се бори и за повече.

„Мисля, че Сингапур беше добър урок. Там имаше по-малко напрежение около победата, заради непредвидени обстоятелствата, което означава, че сега мога да се съсредоточа около шампионата като цяло. Мразя да карам за точки, но мисля, че е ясно, че в момента целта ми е една”, заяви Хамилтън.

С три оставащи състезания Хамилтън е в добра позиция да грабне титлата, която му се изплъзна миналата година.

„Миналата година тук беше трудно заради лошото време и лошата видимост, но аз наистина се забавлявах в Япония. Тук са най-любимите ми фенове в целия свят – толкова вдъхновени, но изключително вежливи, чаровни и уважаващи спорта. Предпочитам да карам на дъждовна писта. Отговорът ми винаги е еднакъв: мокро или сухо трасе, за мен е все едно. Но винаги е по-лесно на суха писта. Този уикенд се надявам на хубаво време по една единствена причина, иска ми се феновете да изкарат най-добрият уикенд и да се забавляват на едно от най-атрактивните състезания за сезона”, отбеляза още Хамилтън