Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че е свалил поне три килограма, след като се е потил здраво по време на състезанието за Гран При на Франция във Формула 1, а като допълнение и бутилката му за течност не се е отворила.

Хамилтън беше повече от доволен след 2-ото място днес, малко очаквано предвид слабия старт на отбора му през този сезон в най-комерсиалното автомобилно състезание. Задоволството на всички се допълва и от 3-ата позиция на съотборника му Джордж Ръсел.

Седемкратният световен шампион заяви още, че се чувства фантастично въпреки тоталното обезводняване и легна на пода в стаята за охлаждане, преди да се качи на подиума за награждаването.

"Това беше едно много трудно и сложно състезание за мене, защото бутилката ми за вода не се отвори, обяснява проблемите си британският пилот. След състезанието не съм си гледал теглото колко е, но предполагам, че съм загубил близо 3 килограма в тази жега. Надявам се, че няма да има повече, отговори той, когато го попитаха как се чувства след едно от най-горещите състезания за годината. Сега гледам нататък какво ни предстои и ще се напия здраво с вода".

60 снимки

Хамилтън разказа, че обикновено не пие вода по време на самите състезания, а това е първият случай, в който се е налагало отчаяно и точно днес бутилката дефектирала.

Първият двоен подиум за Мерцедес беше неочакван не само за пилотите, но и за шефовете на отбора. Нито свободните тренировки, нито квалификациите даваха индикации за такъв удар. Но отпадането на Шарл Льоклер (Ферари) и излизането на Ферстапен на върха помогнаха на опитния британец да се закотви на 2-ата позиция. В предишни години това едва ли би било задоволително, но сега се прие много добре. В края на гонката и Ръсел изпревари Перес в битката за 3-ото място.

Хамилтън заяви още, че отличното представяне днес дава индикации и за по-добри резултати в Будапеща, още повече това е една от любимите му писти.

"Първо на първо, обожавам да карам в Будапеща. Там съм печелил осем пъти. Ще бъде трудно да победим Фераритата и Ред Булите, защото виждате колко леко вървят и как поддържат темпото. Но се надявам да направим подобрение в движението си за тази писта и да се доближим до тях, колкото се може", допълни той.

Босът на тима Тото Волф също каза, че денят е бил добър: "Генерално мисля, че усилията на екипа бяха страхотни. Пилотите свършиха наистина добра работа. Джордж беше умен и бърз, Люис си беше като лъв, както обикновено. Взехме наистина максимум от днешния ден", заяви Тото Волф пред телевизия Скай Спортс.