Претендентът за шампионската титла Люис Хамилтън е сигурен, че ще преодолее всички проблеми и ще триумфира на Гран При в Сингапур.

Пилотът на МакЛарън, който подаде жалба срещу ФИА, заради наказанието от 25 секунди, което получи на пистата Спа, каза, че е изключително развълнуван, че ще се състезава под звездите.

„Вълнувам се, че ще посетя страната, ще опитам от кухнята, ще видя какво представлява пистата и какво ще е да се състезавам на нея“, сподели британецът, който иска да си върне загубените точки от Гран При в Белгия. В момента в оставащите битки в Сингапур, Япония, Китай и Бразилия Хамилтън има 76 точки и е с една повече от Фелипе Маса.

„Състезанието ще е забавно, а и аз обичам предизвикателствата“, добави по повод Сингапур Хамилтън. „Никога преди това не съм се състезавал през нощта, но не мисля, че това е някакъв проблем. Това не е пречка в другите спортове, а и подготовката за събитието е на високо ниво, така, че мисля, че ще е страхотно. Ще се състезаваме на друга улица, която според мен е по-добра. Ще бъде много атрактивно състезание“, добави английският пилот.

Гран При в Сингапур ще започне в 20.00 часа местно време в неделя, а квалификациите ще са от 22.00 часа в събота, досега в историята на Формула 1 подобен род надпревара не е имало. Някои от пилотите споделиха, че са притеснени, но това ще е само докато стъпят на пистата в петък.