Пилотът на МакЛарън Мерцедес Луис Хамилтън бе помолен от директора Рон Денис, да участва като ключова фигура в последния опит на отбора да избегне тежките наказания, които най-вероятно ще бъдат наложени от Формула 1, заради участието на тима в шпионския скандал през този сезон.

Шефовете на МакЛарън ще се изправят пред Световната арбитражна комисия на ФИА в Париж, за да отговарят за обвиненията, че са мамили през тазгодишната надпревара, след като са откраднали техническа информация от Ферари.

Досега, Хамилтън, който води в класирането с три точки пред своя съотборник Алонсо, трябваше да се съсредоточава върху работата си на пистата. Изглежда обаче, че от ръководството на тима изпитват нуждата от присъствието на британския пилот при днешното изслушване в Централата на ФИА, информира „Times”. Така, от МакЛарън, ще се опитата да припомнят, че с решението си 26-те членове на комисията, ще окажат съдбоносно влияние върху кариерата на 20-годишния пилот.

Рон Денис и останалите босове ще изкарат на преден план борбата в за титлата между Хамилтън, Алонсо и Райконен, която може да загуби своя интерес, ако МакЛарън бъдат наказани с отнемане на точки. Това, според тях няма да бъде прието добре от милионите фенове на Формула 1.

Решението Луис да вземе участие в „последната битка” за честта на отбора си, дойде след като той изказа своето мнение за скандала, след състезанието на пистата „Монца” миналия уикенд. Той сподели тогава, че „ножът” на ФИА може да пререже артериите на надпреварата, която би загубила своята жизненост.

Не се знае, каква ще бъде точно ролята на тъмнокожия пилот на днешната среща, в която ще участва и тестовия пилот Педро Де Ла Роса. Алонсо най-вероятно няма да присъства, а ще се готви за предстоящото състезание на "Спа".