Лидерът в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън постави най-добра обиколка в последната тренировъчна сесия от Формула 1 преди дебютното Гран при на Русия в курортния град Сочи. Британският пилот на Мерцедес, който има аванс от 10 точки срещу своя съотборник Нико Розберг, спря хронометъра на 1:38.726 минути в най-добрата си обиколка преди квалификациите.

Хамилтън, шампион през 2008 година, можеше и да не завърши успешно тренировъчната сесия в Сочи, след като се завъртя в последния завой на една от своите бързи обиколки. Той обаче удържа баланса на своя болид и се прибра невредим в гаража на германския автомобилен концерн.

„Обиколката на Люис беше просто невероятна, защото той успя да извлече абсолютния максимум от автомобила. Някак си той успя да го направи още от първия си опит, а Нико не се справи. Това все пак е само една тренировка“, заяви председателят на „Мерцедес моторспорт“ Тото Волф.

Розберг, втори в Сочи с 0.290 секунди пасив, не успя да се противопостави по никакъв начин на Хамилтън в слънчевата обедна тренировка. Тя маркира финалните тестове на 5.8-километровата писта, която е конструирана по извивката на черноморската ивица край Сочи. /БТА