Пилотът на МакЛарън Мерцедес Люис Хамилтън смята, че във втората му година във Формула 1 някой неща ще му се удават по-лесно, отколкото в дебютния сезон, но въпреки това той ще подходи към нещата по-предпазливо.

Едва ли обаче нещата биха могли да бъдат по-тежки за него от предходния сезон. Тогава новакът Хамилтън се абстрахира от всички скандали и политически афери в тима и за малко не триумфира като световен шампион в дебютния си сезон.

„С по-малко политически проблеми, ще се наслаждавам много повече на този сезон. С опита от миналата година се чувствам още по-силен. Аз успях да се развия като пилот във Формула 1 само за един сезон и мисля, че точно затова съм много по-силен сега”, каза Хамилтън.

Възможният дуел между британеца и бившият му съотборник Фернандо Алонсо, който се завърна в Рено, би могъл да се окаже особено предизвикателство за Хамилтън.

„Но в борбата за титлата няма да бъде само Алонсо, тук ще се включи още и Кими Райконен, който ме победи в края на миналия сезон. Тази година съм по-решителен.”

„Познавам вече по-добре техните силни страни и техните слабости и наистина знам, какво искам”, казва Хамилтън, който определено ще бъде по-щастлив с колега като финландеца Хейки Ковалайнен, който се присъедини към „сребърните стрели” от тима на Рено.

„С Хейки не трябва да водим изкуствени разговори и да се преструваме. С него човек може да си говори всякакви глупости вечно, а и с него имаме еднакви виждания. Мисля, че с него всичко ще бъде по-лесно”, допълва Хамилтън.