Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън отрече появилите се спекулации, че в новия му отбор се готвят големи размествания по висшите етажи, като една от промените е свързана със смяна на Рос Браун.

След 14 години в Макларън британецът реши да смени обстановката, като именно с Мерцедес ще се опита да добави още една световна титла от Формула 1 в кариерата си след тази от 2008 година.

Още в първите му месеци в новия тим обаче се нароиха спекулации, че позицията на Рос Браун като началник на отбора, е застрашена след серия от размествания във висшата йерархия. Според информациите новите ръководители предпочитат да поверят тази роля на техническият директор Пади Лоу.

„Бях уверен от Рос, че той още дълго време ще остане в тима и е тук, за да се опитаме заедно да спечелим титлата“, категоричен бе Хамилтън. „Това ме кара да се чувствам още по-сигурен и ме зарежда с положителни емоции.“

„Всичко е много позитивно за мен. Днес ще мога да си поговоря с отбора, вече пообиколих наоколо и мога да кажа, че настроението е страхотно. Момчетата изглеждат по-гладни за успехи от всички, с които съм работил досега. Със сигурност ще опитаме през тази година“, завърши Хамилтън.