Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън пое вината за шестото си място в Гран При на Унгария. Британският пилот на Мерцедес заяви, че от доста време не е бил толкова слаб на трасето.

Хамилтън потегли от първата позиция на стартовата решетка, но още в началото бе изпревален от Себастиан Фетел, който направи страхотен старт. Последва изхвърчане на чакъла встрани от пистата, което смъкна Хамилтън до 10-ата позиция. Постепенно той си върна доста от позициите, но излизането на колата за сигурност към края на състезанието доведе до повреда в предното му крило при атаката на Даниел Рикиардо. На всичкото отгоре цялата случка му струваше наказание да премине през бокса.

„Днес всичко бе изключително странно“, каза Хамилтън. „Дали заслужавах някакви точки? Сега се нуждая от малко почивка и да се върна по-силен за следващото състезание.“

„Днес е един от най-лошите ми дни по отношение на представянето, при това от доста, доста време насам. Бях много разсеян. Не знам дали става дума за липса на концентрация или нещу друго. Трябва да поема удара. Определено се представихме зле, но отборът свърши добра работа със стратегиите, които ни помогнаха да вземем някакви точки“, завърши британецът.