Британският пилот на МакЛарън Мерцедес Люис Хамилтън очаква с нетърпение предстоящия старт за Голямата награда на Монако, но призна, че това е "най-непредсказуемото" състезание в световния календар на Формула 1.

"Монако е любимото ми състезание. Цялата история е около нас, а атмосферата е фантастична. Това е Гран при, което всеки един пилот иска да спечели”, сподели пилотът на МакЛарън.

„Да караш в градски условия е нещо прекрасно за всеки един пилот – няма място за грешки през целия уикенд. През цялото време си на ръба, няма дълги прави, където да имаш няколко секунди, за да помислиш”, добави британецът.

„Толкова е тясно там, че когато се замислиш по какъв начин караш, е малко нереално. За да имаш скорост на това трасе, трябва да се използваш всеки сантиметър от пистата”, каза Люис.

„Това понякога включва и докосване на бариерите. Освен това, настройките на колата си доста специфични. Понеже няма прави отсечки, трябва да се внимава със скоростта, защото няма как да се стигне бързината, която достигаме на другите трасета”, завърши Хамилтън.