Лидерът в световния шампионат на Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не смята да подарява победата на Фелипе Маса в последния старт за сезона в Бразилия, въпреки че не е задължително да спечели, за да грабне световната титла.

Хамилтън пристига в Сао Паоло с преднина от седем точки пред основния си конкурент Маса и само трябва да завърши от първа до пета позиция на пистата "Интерлагос", за да стане световен шампион едва във втората си година във Формула 1. Англичанинът заяви днес: "За всички е ясно, че моята цел в Бразилия е малко по-различна от другите Гран При-та. Нямам задължителната цел да спечеля състезанието, но това няма да ме спре да дам всичко от себе си през последния уикенд и да се опитам да спечеля. Шанхай бе добър пример за това - ние започнахме отлично в петък и повече не поглеждахме назад към конкуренцията. Нашата цел не бе да натискаме толкова газта, но изведнъж се оказахме на позиция, която ни даде шанс да спечелим. Това се надявам да постигна и в Бразилия - отличен старт на уикенда, а после само трябва да се концентрирам върху колата и моят стил на каране".

Норберт Хауг, бос на Мерцедес - Бенц, заяви, че двамата пилоти на "сребърните стрели" - Хамилтън и Ковалайнен, ще се опитат да спечелят колкото се може повече точки, за да грабнат титлата и в шампионата при конструкторите, където изостават от Ферари.