Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън иска да спечели още поне две титли, но пилотът на Макларън Мерцедес не смята, че може да достигне рекорда от седем трофея на германеца Михаел Шумахeр.

„Не мисля, че ще успея да спечеля седем титли. Това е прекалено много. Михаел може да запази рекорда си”, заяви най-младият световен шампион в интервю за БиБиСи.

След драматичния триумф в Бразилия в неделя шефът на Макларън Рон Денис обеща на Хамилтън специален автомобил на стойност 5 милиона паунда, ако стане трикратен световен първенец.

„За мен ще бъде страхотно, ако успея да взема още две. Искам тази кола, така че ще е чудесно да стана трикратен шампион”, каза Хамилтън, който инфарктно спечели титлата в последните секунди на Гран При на Бразилия, задминавайки Тимо Глок два завоя преди финала.

„Бях близо до него в последните няколко завоя, но щеше да бъде трудно да го изпреваря. За щастие заваля по-силно и успях да го изпреваря. Да кажеш, че си световен шампион е най-прекрасното нещо”, щастлив е англичанинът.

„Кариерата ми е в началото си. Имам още доста години пред мен, така че се надявам да постигна много успехи. Сега ще анализираме представянето си през сезона и ще се опитаме да направим още по-добра кола за следващата година”, каза още Хамилтън.