Завърналият се на първото място в класирането при пилотите след победата си на Силвърстоун англичанинът Люис Хамилтън бе безкрайно щастлив, че е спечелил на родна земя, но призна, че заради обилния дъжд на моменти не е виждал нищо.

„Без съмнение, това е най-хубавата ми победа. Това е едно от най-трудните състезания, в които съм участвал”, коментира Хамилтън след успеха на домашното Гран При.

„В отделни моменти ми напомняше за надпреварата на пистата Фуджи, въпреки че там валеше по-малко. В много моменти не виждах почти нищо. Имаше толкова много вода на завоя Аби.”

„Във всички случаи искам да посветя тази победа на семейството си. Последните седмици бяха трудни за мен и моето семейство ме подкрепяше”, каза още триумфиралият на Силвърстоун Люис Хамилтън.

Британският пилот на Макларън е начело в класирането при пилотите във Формула 1 заедно с бразилеца Фелипе Маса, а трети е другият пилот на Ферари Кими Райконен, като и тримата лидери имат по 48 точки след първите 9 от общо 18 старта през този сезон.