Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се надява метеорологичните прогнози, сочещи дъждовно Гран При на Германия, да се окажат истина. В противен случай британецът се опасява, че неговият тим ще изпадне в голяма беда.

Поредицата на шампионите при конструкторите от 8 поредни победи през сезон 2019 беше прекъсната чак в Австрия (с успеха на Макс Ферстапен), но на „Силвърстоун” преди две седмици отново Хамилтън стъпи на най-високото стъпало. На „Ред Бул Ринг” в Шпилберг обаче изпъкнаха проблемите на Мерцедес с охлаждането на двигателя, чиято висока мощност върви и с много високи работни температури.

В почти цяла Германия сега температурите за нетипични за сезона и гравитират около 30 градуса по Целзий. Такива ще бъдат условията и в днешните първи две свободни тренировки, както и в събота, когато е последния тест и квалификацията. За неделя е предвиден спадо 20 градуса заради очаквани валежи.

„Ако времето остане толкова горещо, ще имаме трудности и ще сме в беда”, призна Хамилтън. „Няма да имаме кой знае какво да направим. Проблемът с дизайна става много по-голям, когато е горещо, затова не е лесно да променим каквото и да било.”

„Работим в тази насока, но успяваме да направим само малки стъпки, които не оказват кой знае каква разлика. Определено ще бъде добре, ако завали”, допълни Хамилтън.