Водачът в генералното класиране на Формула 1 Люис Хамилтън призна, че да бъде в града на своя идол Аертон Сена е „необикновено преживяване”.

Британецът е бил огромен фен на трикратния световен шампион Сена, когато е започвал своята кариера в картинг сериите. Той също така призна, че изненадващата смърт на легендарния бразилец през 1994 година на пистата в Сан Марино е оказала голямо влияние върху него.

„Откакто гледам Формула 1, буквално от началото на картинг кариерата ми, аз имах книги и клипове на Сена. Да го наблюдавам и най-накрая да дойда в неговата родина и лобно място е много специален момент за мен. Само като знам, че хотелът ми е на няколко мили от където е той - а това е най-близкото разстояние, на което съм бил от него – е много необикновено преживяване за мен”, сподели британецът.

Уважения към Сена показа и Фернандо Алонсо. „Когато карах картинг, аз имах негови снимки в стаята си! Винаги гледах неговите състезания, когато имах такава възможност. Той бе любимият ми пилот по онова време и когато дойдох във Формула 1, точно той бе моят модел за подражание. Затова е толкова хубаво да сме тук, тъй като в Бразилия има огромна страст към нашия спорт и тя се вижда в хората, в хотелите и на улиците. Всички обичат Формула 1 и когато дойдеш тук разбираш колко важно е това състезание”, коментира двукратният световен шампион във Формула 1.