Люис Хамилтън се прибра в Лондон днес и демонстрира изключително хладнокръвие пред родната преса, коментирайки битката за титлата във Формула 1. 22-годишният пилот на МакЛарън се надяваше още миналата неделя да триумфира като първия британски световен шампион пред ХХІ век, но отпадна злощастно в Гран При на Китай.

Той изскочи от пистата в чакъла по средата на състезанието заради проблем с гумите и бе принуден да се оттегли, което стопи преднината му на върха в класирането само на четири точки пред съотборника му Фернандо Алонсо. Така надпреварата в Бразилия след 12 дни се оказва решителна за крайния изход на шампионската титла. Шансове запази и Кими Райконен с Ферари, който изостава на седем точки преди последното състезание.

Както неприятното стечение на обстоятелствата, така и първата сериозна грешка на Хамилтън във Формула 1, го постави пред сериозно изпитание на духа. Как ще отговори той, след като само на крачка от най-ценния трофей е на път да види как мечтата му се изпарява?! Хамилтън вярва, че може да се справи със задачата. „Хората казват, че Кими и Ледения. Той не издава никакви емоции и аз мисля, че мога по същия начин да издържа. Спокоен съм,” каза младокът пред „Дейли Мейл”.

„Бил съм в подобни ситуации и преди, когато е време да приключиш даден шампионат, и мога да се справя. Това е първата ми година във Формула 1, но няма причина това да е различно. Ще подходя по същия начин.”

Люис Хамилтън веднага пое отговорността за провала в неделя, въпреки че и механиците му имаха такава, тъй като не смениха гумите му навреме. Производителите на гумите от „Бриджстоун” предупредиха, че смяната трябва да стане малко по-рано, но думите им бяха пренебрегнати от МакЛарън.

Хамилтън обаче продължава да гледа напред: „Ако започнеш да се влияеш от негативните страни на този бизнес, това може да се отрази на възгледите ти. Най-хубавото чувство за мен е да седна в болида си. Опитвам се да се наслаждавам на живота, такъв какъвто е. Харесва ми да пътувам, не се оплаквам. Бразилия предстои, така че не се тревожете – мога да се справя.”