Световният шампион Люис Хамилтън спечели втората свободна тренировка на писта Хунгароринг, която в неделя ще бъде домакин на старта от десетия кръг в световния шампионат на Формула 1. Британският пилот даде най-добро време от 1:22.079 минути на 4.381-километрова писта, а с успеха на Хейки Ковалайнен от сутринта от Макларън записаха двойна победа за деня.

Отборът на Макларън започна ужасяващо сезона, но промените в аеродинамиката на болидите дадоха резултат в Унгария. Целта на бившите шампиони при конструкторите този уикенд трябва да бъде качването на подиума, което ще бъде нещо ново през този сезон, белязан от доминацията на Браун ГП и Ред Бул. Лидерът в класирането при пилотите Дженсън Бътън от Браун ГП записа две много лоши тренировки, в които зае 10-о и 13-о място.

След следобедната сесия великобританецът заяви, че слабите резултати се дължат предимно на гумите, които е използвал на Хунгароринг. Това най-вероятно ще се промени още в съботните квалификации. Всички очи обаче бяха насочени към 19-годишния Хайме Алгуерсуари, който в неделя ще стане най-младият пилот със старт във Формула 1.

Той направи 42 обиколки сутринта и 40 следобед, с което отговори на критиците, определящи го за опасен пилот. Това се дължи на факта, че испанецът е карал болид от Формула 1 само в демонстративни обиколки. Той бе най-бавен и в двете сесии, но не с много - времена от 1:24.228 минути и 1:23.942 минути.