Световният шампион Люис Хамилтън заяви, че би се радвал да види своя сънародник Дженсън Бътън как печели Гран При на Великобритания, въпреки че това ще попречи на самия него на триумфира на домашното си състезание.

Люис заяви, че знае много добре, че трябва да бъде щастлив ако успее да вземе точка в неделя, тъй като колата на Макларън - Мерцедес продължава да създава доста проблеми.

Хамилтън заяви: "Миналата година беше невероятна за мен. Не знам как спечелихме за минута и осем секунди. Всеки път, когато мина покрай големите трибуни пред очите ми изникват феновете със знамена, въпреки че беше много мокро, а дъждът не спираше. Това бе най-хубавото състезание в моя живот, а подкрепата, която получих, беше невероятна. Що се касае до този уикенд, аз ще се наслаждавам на момента и ще се опитам да зарадвам феновете. За съжаление, тази година колата ни не е на ниво. Трябваше да се приспособявам в движение, защото ние сега се борим за зоната на точките. Аз съм млад, давам всичко от себе си, както във всеки старт, но знам, че не се намирам там, където трябва. Ако попитате мен, аз ще се радвам много ако спечели Дженсън. Аз съм за него и ако трябва да заложа на някой, то това би бил той. Аз ще бъда горд да видя как друг британец печели на нашата писта и да разбере точно какво е чувството да триумфираш там. Неговата голяма мечта е Гран При на Великобритания на "Силвърстоун" и аз съм сигурен, че за него евентуална победа ще бъде много по-скъпа, отколкото успеха в Монако миналия месец. Аз помня много добре как се чувствах миналата година".