Пилотът на Лотус Ромен Грожан жегна своя бивш съотборник Кими Райконен с думите, че проблемите на финландеца във Ферари не го изненадват.

Французинът си партнира с Ледения през миналите два сезона, но световният шампион от Формула 1 за 2007 година засега не успя да покаже същото лице след завръщането си на Маранело.

Въпреки успехите, които Грожан и Райконен постигнаха в бившия тим на Рено, двамата не хранеха топли чувства един към друг, тъй като често влизаха в остри дуели на пистата.

„Знам, че той не харесва гумите за тази година, които не му подхождат особено“, коментира французинът. „Той се нуждае от добро сцепление отпред, а сегашните не му го дават. Трудно е да се обясни, но това определено влияе върху увереността ти.“

„Взаимоотношенията ни с Пастор Малдонадо (сегашният съотборник на Грожан – б.р.) са доста по-различни. Той е добър човек и баща, така че можем да си говорим за много неща извън пистата. Това ми липсваше с Кими, защото двамата нямахме много допирни точки“, допълни Грожан.